Onderzoek duurzaamheid voedingspatronen

voeding_magazine_nummer_1_2017_omslag

Hoe verkleinen we de ecologische voetafdruk van ons bord

In samenwerking met de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) hebben we op basis van onze eerste onderzoekresultaten een artikel gepubliceerd in Voeding Magazine 1-2017.

Inleiding:
Gezond en duurzaam eten is niet zo makkelijk als het lijkt. Zo leidt ‘eet minder dierlijk en meer plantaardig’ niet per definitie tot een duurzamer voedingspatroon. In dit artikel wordt op basis van berekeningen met het programma Optimeal® bekeken welke duurzaamheidsregels het beste hun doel dienen

Voeding-Magazine-2-3-2020-cover

Gezondheid centraal in een duurzaam dieet

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) en Wageningen University Research. Gepubliceerd in Voeding Magazine 2/3-2020.

Inleiding:
De wetenschappelijke randvoorwaarden van duurzamer eten worden steeds duidelijker zichtbaar. Eén daarvan is gezondheid. Maar ook de kosten van de boodschappen voor de consument mogen niet te veel stijgen. Berekeningen met Optimeal® geven diepgaande kennis van een gezond, haalbaar en betaalbaar duurzaam voedingspatroon.

Onze klanten